Jag vill utbilda mig till fotvårdsterapeut

Halloj! Jag följde med min mormor till fotvården i förra veckan. Mormor är diabetiker och måste vara rädd om fötterna så hon inte får något sår på fötterna. Kära mormor går en gång i månaden på medicinsk fotvård i Uppsala och hon går till ett företag som heter Åriket Medicinsk Fotvård AB. 

Det var spännande för mig att få följa med och det beror på att jag pluggar till undersköterska och vi har haft prov på diabetes och alla komplikationer som kan ske, och vi har fått lära oss att diabetiker måste få fotvård, fast det visste jag alla redan eftersom min mormor får det. Det här med att arbeta som fotterapeut verkar intressant så när jag har arbetat som undersköterska ett tag är det nog inte omöjligt att jag söker en sådan utbildning och senare kanske även jag öppnar ett alldeles eget fotvårdsföretag. Hon som äger Åriket Medicinsk Fotvård AB berättade att hon utbildat sig hos Axelssons Gymnastiska Institut och hon har arbetat som undersköterska i många år. När jag var ute och praktiserade på ett äldreboende var det många av de boende som behövde medicinsk fotvård i Uppsala så behovet av det här finns vilket gör att jag tror att det är bra för mig att satsa på en utbildning så småningom till medicinsk fotterapeut. Mormors fötter såg bra ut som tur var, för hon har nedsatt känsel i fötterna, och skulle en sten komma in i skon är det inte säkert att hon märker det och då kan det bli ett sår. Om jag själv skulle behövt medicinsk fotvård i Uppsala så skulle jag gå till Åriket Medicinsk Fotvård AB.